Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

6.7.07

Επι-κοινωνία.


Και η επι-κοινωνία και η έλλειψη της, είναι επιλογή μας! Πολλές φορές μάλιστα η έλλειψη επι-κοινωνίας δεν έχει να κάνει με την ανικανότητα μας, να επι-κοινωνήσουμε , αλλά με την έλλειψη αμεσότητας! Η έλλειψη αμεσότητας μεταξύ των ανθρώπων, οφείλετε καθαρά σε σκοπιμότητα. Το ποίοι είναι οι σκοποί του καθένα από εμάς, είναι άλλο θέμα. Εξάλλου ο καθένας μπορεί να διακρίνει κάποιους λόγους που κρύβουν σκοπιμότητα, τόσο στο στενό, όσο και στο ποίο ευρύ περιβάλλων του. Σκοπιμότητες που καθιστούν την απαραίτητη για σωστές παρέες, σχέσεις, συγγένειες και κοινωνίες, επικοινωνία δύσκολη, υπάρχουν και διαστρεβλώνουν την ζωή μας. Τα αποτελέσματα, μπορούμε να τα δούμε παντού γύρο μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Pantou skopimotita! Epitelous! De genni8ika gia na misw alla gia na agapw tous an8rwpous.... , opws leei kai i Antigoni sto Sofokli.

antonis.k είπε...

Θα προτιμούσα μια ποίο γόνιμοι τοποθέτηση. Ώστε να μπορέσω να επανατοποθετηθώ και έτσι να, προσεγγίσουμε το θέμα πιο σφαιρικά. Το να αφορίζουμε την τοποθέτηση του άλλου, δεν είναι καθόλου σωστό και καθόλου επι-κοινωνιακό! Αυτό είναι και το θέμα μας στην προκειμένη περίπτωση. Ψάξε τις σκοπιμότητες που σε αναγκάζουν, να μην είσαι γόνιμοι και επι-κοινωνιακή, όπως θα έπρεπε , σαν νέος άνθρωπος που είσαι και σταμάτα να καταστρέφεις
τον εαυτό σου, όντας μη επι-κοινωνιακη, σε μια κοινωνία που
θα μπορέσει να εκφραστεί σωστά, μόνο μέσα από την επι-κοινωνία των μελών της και όχι από την αναίρεση, που τώρα βλέπουμε παντού! Αν έχεις γεννηθεί για να αγαπάς, όπως και η Αντιγόνη, μην δέχεσαι και μην παίρνεις αψήφιστα αυτά που συμβαίνουν! Αυτό δεν ήταν και το θέμα εκείνης εξάλλου!

Ανώνυμος είπε...

Hmoun mprosta otan travikses tin photo.Kaname kali volta ekeini tin imera. J.D.